kavlak-kayseri-pastirmasi-200-gr.jpg

Kavlak Kayseri Pastırması 200 GR

49,90 ₺ KDV Dahil
Ürün Kodu: #448
Stok Durumu: Stokta Yok
service

50 TL Üzeri Ücretsiz Kargo

service

Kapıda Ödeme

service

Aynı Gün Kargo

service

Doğal Ürünler

Ürün Detayları

KAYSERİ PASTIRMASI

 
 

KAVLAK KAYSERİ PASTIRMASI 200 GR

 Ürün Kodu : 448
 Ürün Adı : Kavlak Kayseri Pastırması 200 GR

1 Adet 200 Gr Kayseri Pastırması

SADECE 49,90 TL 
 

• Kayseri'de Dana Etinin SADECE SIRT bölgesinden özenle seçilen yerlerinden elde edilen Kavlak Kayseri Pastırması, hafif yağlı, yumuşak ve ağızda mükemmel bir tad bırakan bir üründür.

PASTIRMANIN YAPILIŞI

Pastırma yapılması için öncelikle Sırt Eti büyük parçalar halinde kemiklerinden ayrılır. Bu işleme söküm adı verilmektedir. Bundan sonra açım adı verilen aşamaya geçilir. Bu aşamada etlerin içinde yer alan lenf yumruları, sinirler, damarlar ve fazlalık yağlardan arındırılması gerçekleştirilir. Temizlenen etler bu aşamanın sonunda şekillendirilir ve dikdörtgen bir hale getirilir.

Pastırmanın yüzeyinde bıçakla açılan kesiklere %1-3 oranında nitritli kürleme tuzu iyice yedirilir. Sonrasında etler kesikler üst üste gelecek vaziyette istiflenir. Tuzlaması yapılan etler bu şekilde 24-36 saat kadar bekletilmelidir. Bu süre sonunda en üstteki etler bıçak kesikleri alta gelecek vaziyette yeniden istiflenir ve 12-24 saat daha bekletilir.

Tuzlama işlemi biten etler teknelerin içinde makinelerde yıkanır. Kurutma işlemi için özel klimalı odalar ya da doğal dış ortamlarda yapılabilir. Kurutma işlemi biten etler otomatik baskılama makinelerinde baskılanır. Etler yeniden kurutma işlemine tabi tutulur. Doğal koşullarda bu kurutma süresi 10-30 gün olabilir. İkinci defa kurutulan etler yeniden baskılamaya alınır.

Pastırmanın Çemenleme aşamasına geçilir. Bu aşama aslında bir soslama işlemi olup, kurutulan etler incelenerek şekil bozuklukları giderilir. Akabinde hazırlanan çemen teknesine konulur ve üstü bütünüyle çemenle örtülerek 12-36 saat kadar bekletilir. Çemenleme işlemi tamamlanan etler kurutma askılarına alınır, doğal kurutma işlemiyse bir hafta kadar askıda kurutulur. Pastırmalar artık yenmeye ve sofralarımıza gelmeye hazırdır.

ÜRÜNLERİM NASIL GÖNDERİLİYOR?

Buz Dolabında muhafaza edilebilecek ürünlerimizi özel ısı izolasyonu sağlayan koruyucu ambalajlara koyuyoruz. Kırılabilecek veya hasar görebilecek ürünleri ise kırılmayı önleyici ambalajlara sarıyoruz. Özel Isı koruması yapan ambalajlarımızın içerisinde ürünlerimiz tazeliğini korumakta ve gönül rahatlığı ile kapınıza kadar gelmektedir. 
Tüm önlemlere rağmen paketlemede veya ürünlerimizde karşılaştığınız sorunları siparis@kavlak.com.tr adresinden veya iletişim numaramız 444 68 80 'i arayarak iletebilirsiniz.

KAYSERİ PASTIRMASININ FAYDALARI NELERDİR?

Pastırma, A vitamini, potasyum, kalsiyum ve demir içerir. 
Pastırmanın faydaları arasında en bilineni, az işlem görmüş bir et olduğundan besin değerini kaybetmez ve yüksek protein içeriği ile çok iyi bir enerji kayağıdır.
Etin üzerindeki çemen, kullanılan çemen tohumu (buy otu) sebebiyle kandaki yağlanmayı olumlu yönde etkiliyor ve insülin direncini düşürüyor. 
Çemen otu ciddi bir gıda koruyucusu olduğu kadar bakteri ve mantar üremesini de baskılıyor. 
HDL kolesterolü olumlu yönde etkiliyor ve sindirimi destekliyor. Günümüzde çemeni ayrı olarak da kullanmak mümkün. 
Sindirimi destekleyerek mide ve bağırsaktaki gaz problemlerini gidermeye yardımcı oluyor.
Her ne kadar bilimsel çalışmalarla desteklenmese de çemen (buy otu) tohumunun anne sütünü artırıcı etkisi olduğu da düşünülüyor.

 

Çok İyi (0)
% 0
İyi (0)
% 0
İdare Eder (0)
% 0
Kötü (0)
% 0
Çok Kötü (0)
% 0

0,0 Puan

0 kişi puan verdi


Bu ürüne daha önce hiç puan verilmedi. İlk Puanı siz verin!

Yorum ve Puan verebilmeniz için GİRİŞ yapmanız gerekiyor.

EN ÇOK SATANLAR