salatalik-tursu-1100-gr-4.jpg

Salatalık Turşu 1150 gr

22,90 ₺ KDV Dahil
Ürün Kodu: #154
Stok Durumu: Mevcut
service

50 TL Üzeri Ücretsiz Kargo

service

Kapıda Ödeme

service

Aynı Gün Kargo

service

Doğal Ürünler

Ürün Detayları

SALATALIK TURŞUSU

 
 

KAVLAK SALATALIK TURŞUSU 1100 GR

 Ürün Kodu : 154
 Ürün Adı : Kavlak Salatalık Turşusu 1150 GR


1 Adet Kavlak Salatalık Turşusu 1150 GR : 22,90 TL


• Turşularımız alanında dünyaca ünlü Gedelek Köyü'nde firmamıza özel üretilmektedir.

• Turşular sağlık için benzersiz olan yararlı temel vitaminler, mineraller ve antioksidanlar için oldukça iyi bir kaynaktır. Bu nedenle, diyabet kontrolü, sindirim sisteminin geliştirilmesi, karaciğerin korunması için etkilidir. Aynı zamanda probiyotikler açısından da zengin olduğu için ülser gibi rahatsızlıkların iyileştirilmesine katkıda bulunmaktadır

TURŞULARIN GENEL FAYDALARI

• Probiyotikler ile doludur: Turşu bir fermantasyon şeklidir. Sebze ve meyve fermente edildiğinde, sağlıklı bakteriler ortaya çıkmaktadır. Bu bakteriler sindirimi zorlaştıran selülozu kırmaktadır. Laktoz intoleransı olan bazı kişilerin yoğurt yiyebilmesinin nedeni de budur. Turşuda bulunan sağlıklı bakteriler sağlıklı bağırsak sistemi için oldukça faydalıdır. Diğer yandan, turşuda bulunan vitamin ve mineraller yediğiniz herhangi bir yemeğin probiyotik içeriğini de artırmaktadır.

• Güçlü bir antioksidandır: Meyve ve sebzelerde bulunan doğal antioksidanlar serbest radikallere karşı mücadelede yardımcı olmaktadır. Serbest radikaller, vücutta doğal olarak oluşan stabil olmayan kimyasallar, hücre hasarı, kalp hastalığı ve kanser gibi sorunlara yol açabilmektedir. Pişirildiği zaman besin değerlerini kaybeden bazı sebzeler turşu haline getirildiğinde antioksidan güçlerini uzun bir süre saklayabilmektedirler.

• Karaciğer sağlığını korur: Sağlıklı bağırsak hareketliliği ve sindirim sistemi için faydalı olan turşu aynı zamanda hepatoprotektif özellikleri aracılığıyla karaciğer sağlığını koruyabilmektedir. Kimyasal kaynaklı karaciğer hasarı veya hepatotoksisite ile mücadele edebilmek için turşu yemek oldukça iyi bir yoldur. Yapılan araştırmalara göre, turşu tüketimi bu durumda karaciğer hasarını önemli ölçüde azaltmaktadır.

• Ülsere iyi gelir: Eğer ülser problemi varsa, iç organlarda mukozalar asit dokuları ile etkileşime giren yaralar var demektir. Ülserin en yaygın türlerinden biri zayıf bir mukoza nedeniyle oluşan gastrik ülserdir. Diğer bir durum ise, mukoza fazlalığından kaynaklanmaktadır. Düzenli turşu tüketimi durumunda, ülserin önlenmesi ya da var olan ülserin azaltılması mümkün olabilmektedir.

• Diyabete iyi gelir: Yapılan araştırmalara göre, eğer diyabet hastalığınız varsa, turşu yapımında kullanılan sirke hemoglobin düzeylerini artırmaya yardımcı olmaktadır. Sirkede bulunan asetik asit diyabet düzeyleri kontrolü için vücuda destek olmaktadır.

• Vitamin kaynağıdır: Turşular temel besin değerlerini temin etmektedir. Kişniş, köri yaprakları, ıspanak ve maydanoz ile hazırlanan turşular yemeklerin yanında iştah açıcı olarak kullanılmaktadır. Özellikle çocuklar için ikna edici bir yöntem olarak yemeklerin yanında eklenen turşular vitamin C, vitamin A ve vitamin K açısından oldukça zengindir. Aynı zamanda kalsiyum ve diğer mikro besinleri de içermektedir.

• Sindirim sistemi için faydalıdır: Hindistan’da bektaşi üzümü ve amla bitkisiyle kurulan turşular tedavi amaçlı olarak Ayurveda tedavilerinde kullanılmaktadır. Oldukça geniş faydalara sahip olduğuna inanılmaktadır. Özellikle sindirim sistemi için faydalı olduğuna inanılmaktadır.

Çok İyi (0)
% 0
İyi (0)
% 0
İdare Eder (0)
% 0
Kötü (0)
% 0
Çok Kötü (0)
% 0

0,0 Puan

0 kişi puan verdi


Bu ürüne daha önce hiç puan verilmedi. İlk Puanı siz verin!

Yorum ve Puan verebilmeniz için GİRİŞ yapmanız gerekiyor.