Közlenmiş domates, közlenmiş patlıcan ve közlenmiş kırmızı biberin bitkisel yağ, şeker ve baharatlar ve sirke ile harmanlanmış halidir. Kıvamı salçadan çok sosa benzer. Balkan mutfağında kahvaltıda çok sıklıkla tüketilir. Zeytinyağı ile tüketilmesi önerilir.
Tadı biraz közlü gibidir. Arzuya göre sarımsak da eklenir. Ekmek üstüne salça niyetine sevilerek tüketilir.
Domates, soğan ve biberin incecik doğranarak sarımsak ve maydanoz ile tatlandırılması ile oluşan Lutenitsa Acılı Sos, hem yemeklerin yanında meze olarak hem de kahvaltılarda sos olarak tercih edilmektedir. Balkanlar’dan gelen, göçmen sosu olarak da bilinen Lütenitsa’nın Bulgaristan topraklarında başlayan lezzet göçü, kalıcı bir damak tadına dönüşmüştür. Lutenitsa Kahvaltılık Acı Sos, kahvaltılarda vazgeçemeyeceğiniz ürünler arasında yer alacaktır. Ev yapımı tadında harika lezzeti ile cam kavanozda satıştadır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.