KAVLAK ESKİ KAŞAR
Kaşar peyniri kahvaltıların baş tacı, hamur işlerinin, böreklerin ve hatta soğuk veya sıcak yenen yemeklerin tatlandırıcısı, tost, pizza ve makarnanın vazgeçilmez bir lezzetidir.
Kaşar peyniri beyaz peynirin sağladığı tüm faydalara sahiptir.
Yüksek protein oranının yanı sıra peyniri besin yönünden değerli kılan bir diğer madde de bileşimindeki protein yapıtaşları olan aminoasit birleşimleridir.
Peynirin bileşiminde tüm süt ve süt ürünlerinde olduğu gibi vücudumuz tarafından sentezlenemeyen ve dışarıdan alınması gereken “esansiyel aminoasitler” bulunmaktadır.
Peynir yapımı sırasında laktoz büyük ölçüde laktik aside dönüşür, bir kısmı peynir altı suyuna geçer. Peynir içinde az miktarda kalan laktoz da olgunlaşma boyunca laktik aside dönüşür Yani peynir çok az laktoz içerdiği için bir karbonhidrat kaynağı değildir. Herhangi bir sebeple karbonhidrattan kaçınmak isteyenlerin tercih etmesi gereken süt ürünü yine peynir olmalıdır.
Peynir, kalsiyum ve fosfor yönünden önemli bir gıdadır. Sert peynirler günlük kalsiyum ihtiyacının tümünü karşılarken, fosfor ihtiyacının da % 40-50’sini karşılamaktadır.
Kemik ve diş gelişimi için önemli bir mineral olan; çocuklar, hamile ya da emziren kadınlar, yeteri kadar kalsiyum almayan menopoz döneminde osteoporoz rahatsızlığına yakalanabilme ihtimali olan kadınlar daha fazla ihtiyaç duyduğu kalsiyumu biyolojik değeri yüksek olan peynirdeki kalsiyumdan alabilirler.
Fosfor süt ve süt ürünlerinde kalsiyumun ayrılmaz bir parçasıdır.
Peynirdeki fosfor, kas kasılması, böbrek fonksiyonu ile sinir ve kas aktivitesi için vücuda alınması gereken bir mineraldir.
Peynirde, yağ oranına bağlı olarak değişen miktarlarda yağda çözünen vitaminler (A, D, E ve K) bulunur.
Peyniri vitamin yönünden önemli yapan, bileşimindeki B grubu vitaminlerdir ve bunlar suda çözünebilir. Beyaz Peynir, B2 ve B12 vitaminleri için kaynak niteliğinde bir süt ürünüdür. Peynirdeki B12 vitamini unutkanlık, zihin dağınıklığı hatta kansızlık gibi sorunların çözülmesinde yardımcı olur.
Kaşarın yağlı olanı da yağsız olanı da kalsiyum ve çinko kaynağıdır.
Yağsız ve yağlı olmasına göre içeriği az da olsa değişse de kaşar peyniri her anlamda beyaz peynirden besinsel açıdan daha üstündür. Çünkü kaşarda serum proteinleri mevcuttur
KAVLAK PEYNİR ÇEŞİTLERİ özenle beslenen süt hayvanlarından sağılan sütlerden imal edilir.
Kaşar peyniri üç aydan fazla süre bekletildikten sonra ESKİ özelliği kazanır ve ESKİ KAŞAR diye nitelendirilir.
KAVLAK, eski kaşar peynirini size TAM YAĞLI ESKİ KAŞAR’ı 500 gram vakumlu ambalajda size sunuyor.
SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİZ.
KAVLAK LEZZETLERİ SOFRANIZDAN EKSİK OLMASIN.
AFİYET OLSUN.