Dil Peyniri
Dil Peyniri
Dil Peyniri

Dil Peyniri (TDR216)

Fiyat : ₺194,90(KDV Dahil)

400 GR

KAVLAK DİL PEYNİRİ

Peynir kahvaltıların baş tacı, hamur işlerinin, böreklerin ve hatta soğuk veya sıcak yenen yemeklerin tamamlayıcısı vazgeçilmez bir besindir.

Yüksek protein oranının yanı sıra peyniri besin yönünden değerli kılan bir diğer madde de bileşimindeki protein yapıtaşları olan aminoasit birleşimleridir.

Peynirin bileşiminde tüm süt ve süt ürünlerinde olduğu gibi vücudumuz tarafından sentezlenemeyen ve dışarıdan alınması gereken “esansiyel aminoasitler” bulunmaktadır.

Peynir yapımı sırasında laktoz büyük ölçüde laktik aside dönüşür, bir kısmı peynir altı suyuna geçer. Peynir içinde az miktarda kalan laktoz da olgunlaşma boyunca laktik aside dönüşür Yani peynir çok az laktoz içerdiği için bir karbonhidrat kaynağı değildir. Herhangi bir sebeple karbonhidrattan kaçınmak isteyenlerin tercih etmesi gereken süt ürünü yine peynir olmalıdır.

Ayrıca peynir az miktarda laktoz içerdiğinden, laktoz intolerantlar (süt şekerini hazmedememek nedeniyle bağırsak rahatsızlığı yaşayanlar) için de ideal bir besin olarak kabul edilir.

Peynir, kalsiyum ve fosfor yönünden önemli bir gıdadır.

Kemik ve diş gelişimi için önemli bir mineral olan; çocuklar, hamile ya da emziren kadınlar, yeteri kadar kalsiyum almayan menopoz döneminde osteoporoz rahatsızlığına yakalanabime ihtimali olan kadınlar daha fazla ihtiyaç duyduğu kalsiyumu biyolojik değeri yüksek olan peynirdeki kalsiyumdan alabilirler.

Fosfor süt ve süt ürünlerinde kalsiyumun ayrılmaz bir parçasıdır.

Peynirdeki fosfor, kas kasılması, böbrek fonksiyonu ile sinir ve kas aktivitesi için vücuda alınması gereken bir mineraldir.

Peynirde, yağ oranına bağlı olarak değişen miktarlarda yağda çözünen vitaminler (A, D, E ve K) bulunur.

Peyniri vitamin yönünden önemli yapan, bileşimindeki B grubu vitaminlerdir ve bunlar suda çözünebilir. Peynir, B2 ve B12 vitaminleri için kaynak niteliğinde bir süt ürünüdür. Peynirdeki B12 vitamini unutkanlık, zihin dağınıklığı hatta kansızlık gibi sorunların çözülmesinde yardımcı olur.

Besin içeriği aynı zamanda hayvanların beslenmesine de bağlıdır. Merada ve otla beslenen ineklerde daha fazla omega-3 yağ asidi ve %500’e kadar daha fazla konjuge linoleik asit (CLA) bulunur. Ayrıca yağda çözünen vitaminler, özellikle kalsiyum metabolizmasını düzenlemek ve kemik ve kalp sağlığını desteklemek için önemli bir besin olan K2 vitamini açısından çok daha yüksektir.

Peynir bir çok şekilde hayatımız içinde yer alan çok yönlü yiyeceklerden biri tanesidir. Kahvaltıda, börekte, ana yemeklerde, çorba ve makarnada, gratenli yemeklerde hatta tatlılarda ve hatta İştah açıcı olarak bir çok şekilde kullanılır.

Peynir doymuş yağ ve sodyum açısından zengindir.

 

Peyniri çocuklarına yeterli protein yediremediğini düşünen anneler için de ilk tercih edilen iyi bir protein kaynağıdır.

Peynir Protein ve kalsiyum açısından zengin olduğu için vücut gelişiminde etkilidir.

Kalsiyum oranı yüksek olan peynir kas ve kemik gelişimini olumlu yönde etkiler. Ayrıca sağlıklı dişlerin oluşmasında da rolü büyüktür.

Kahvaltılarda tüketildiğinde enerji veren özelliğini ortaya çıkarır ve günlük enerjinizi karşılar.

Peynir, özellikle de dil peyniri İyi bir B12 vitamini ve fosfor kaynağıdır.

Peynir yüksek oranda yağda eriyen vitaminleri (A, D, E, K) içermektedirler. Ayrıca, peynirde esansiyel amino asitler ve yağ asitleri ile suda eriyen birçok vitamin (C ve B vitamini kompleksi) bulunmaktadır.

Peynir içersindeki B2 vitamini sayesinde Ph seviyesini kontrol edebildiğinden diş için iyi bir koruyucudur.

Sindirim sistemi dostu peynir ishali tedavi eder, mide rahatsızlıklarını giderir,sindirim sistemini düzene sokar.

Özenle beslenen süt hayvanlarından sağılan sütlerden imal edilen KAVLAK PEYNİR ÇEŞİTLERİnden birisi de DİL PEYNİRİdir.

İnek sütünden elde edilen dil peyniri, lifli bir yapıya sahiptir. Tel tel ayrılan dokusuyla hem tüketimi hem de kullanımı rahattır.

Dil peyniri lifli bir yapısı olduğu için bağırsakların da aktif çalışmasını destekler.

Dil peyniri sütteki kendi yağıyla hazırlandığı için kalp dostudur.

Düşük tansiyon hastalığında tansiyon dengeleme özelliği ile bilinir.

Kavlak dil peynirinin yumuşak dokusuyla ilk tadımda yoğun süt tadını alacaksınız.

KAVLAK DİL PEYNİRİ:

Tost ekmeğinizin arasında yumuşayacak,

Pizzanızın üzerini örtecek,

Kuymağınızın ve muhlamanızın çinde kaybolacak,

Böreklerinizin baş kahramanı,

Gratenli yemeklerinizin baş tacı,

Poğaçalarınızın dolgusu,

Makarnalarınızın süsü

Helvalarınızın lezzeti,

Kadayıf ve künefelerinizin olmazsa olmazı...

KAVLAK, YARIM YAĞLI DİL PEYNİRİni vakumlu ambalajda size sunuyor

SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİZ

KAVLAK LEZZETLERİ SOFRANIZDAN EKSİK OLMASIN

AFİYET OLSUN

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR