Susam tohumları sırasıyla eleme, kabuklarının soyulması ve ayrılması işlemlerinden sonra yıkanarak 150-200 °C'de 2 ile 3 saat arasında kavrulur. Daha sonra oda sıcaklığına inene kadar bekletilir. Ardından ezilmek suretiyle tahin elde edilir.
Tahin, unlu mamüller içinde tüketildiği gibi, doğrudan içine bal veya pekmez karıştırılarak yüksek besin değerine sahip bir tatlı olarak da tüketilmektedir.
Tahin yüksek miktarda bitkisel protein içermesi, çeşitli vitamin ve mineraller bakımından zengin bir kaynak olması yanında; omega-3, omega-6 yağ asitleri ve yüksek miktarda doğal lif içermesi nedeniyle beslenmede önemli bir yere sahiptir.
Tahin bilinenin aksine kolesterol içermez. Tahinin en önemli özelliği vücudumuzdaki ağır metalleri yok etmesidir. Özellikle balıktan sonra tüketilen tahin helvası, balıklardan vücudumuza geçme ihtimali olan ağır metalleri sıfırlar ve midedeki asit dengesini normale döndürür.
İçerisinde protein, lifler, omega 3 yağ asitleri ve A ile C vitaminlerini barındırır.
Kan basıncını ve kolesterolü düzenlemeye yardımcı olur
İçerisinde yüksek oranda kalsiyum barındırır ve buda kemik gelişimini destekler.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.