Zeytinyağını Hangi Yemeklerde Kullanırız?

Zeytinyağını Hangi Yemeklerde Kullanırız?

HANGİ ZEYTİNYAĞI HANGİ YEMEKLERDE KULLANILIR?

Mutfağımızda kullandığımız yağın sağlığımıza olan olumlu etkisine önem vererek sınırsız faydaları sebebiyle çoğunlukla zeytinyağını tercih ederiz.

Sote, kızartma, ızgara, fırın ve aklımıza gelebilecek tüm pişirme yöntemlerinde eklendiği yemeğin tadını mükemmelleştiren zeytinyağı kullanabiliriz. Zeytinyağı, yemekteki malzemelerin birbiriyle özdeşleşmesini, eklenen baharatı özümsenmesini sağlar.

 başlangıçların lezzetinin doruk noktasına çıkmasını, tatlıların hafif ve dayanılmaz bir lezzete sahip olmasını sağlar.

Bildiğimiz üzere ülkemizde zeytinyağı çeşitleri çoktur. Kullanacağımız yemeğe göre sızma ve riviera olarak temel iki gruba ayırabileceğimiz zeytinyağı çeşitlerinden birini damak zevkimize göre tercih edebiliriz.

Zeytinyağı kullanarak soğuk yemeklerimizi, sıcak yemeklerimizi, sebze yemeklerimizi, et yemeklerimizi, hamur işlerimizi ve hatta tatlılarımızı soframızın vazgeçilmezi haline getirebiliriz.

-Soğuk Yemeklerde Hangi Zeytinyağı Kullanılır?

Zeytinyağının meyvemsi tadını hissetmek ve bu tadın en saf halini yemeğin lezzeti ile birleştirmek için soğuk yemeklerde Sızma Zeytinyağı kullanabiliriz. Sızma Zeytinyağını soğuk yemeklerin hazırlanma aşamasında soğuk lezzetlerin tadını mükemmelleştirmek için kullanabileceğimiz gibi piştikten sonra sıcak bir yemeğin üzerine de ekleyip lezzetine lezzet katabiliriz.

Soğuk yemeklerde kullanacağımız sızma zeytinyağının türünü damak zevkimize göre seçebiliriz. Yoğun bir aroma istiyorsak Erken Hasat Zeytinyağı, keskin bir zeytin kokusu istiyorsak Taş Baskı Zeytinyağı ya da  Organik Sızma Zeytinyağını tercih edebiliriz

-Sıcak Yemeklerde Hangi Zeytinyağı Kullanılır?

Sıcak yemeklerde aroması ve kokusu diğer zeytinyağlarına göre daha yoğun olan Natürel Sızma Zeytinyağı kullanabiliriz. Sızma zeytinyağına göre daha hafif olan Natürel Sızma Zeytinyağı tat ve koku olarak yemeklerde kullanılan diğer malzemelerin tadını bastırmaz. Sıcak yemeklerimize dengeli bir zeytinyağı lezzeti verirken baskın bir zeytinyağı tadı oluşmasını engeller. Zeytinyağının yoğun aromasını sıcak yemeklerde de hissetmek istiyorsak, keskin bir zeytinyağı tadı almak istiyorsak sıcak yemeklerimize Sızma Zeytinyağı da ekleyebiliriz.

Etli ya da sebzeli olsun tüm tencere yemeklerinde tat ve aroma doğrultusunda tat ve kokuyu en yoğun haliyle yemeklerinizde hissetmek için Naturel Sızma Zeytinyağı ya da Sızma Zeytinyağı kullanabiliriz.

-Fırında Pişen Yemeklerde Hangi Zeytinyağı Kullanılır?

Zeytinyağı, eklendiği tüm tariflere eşsiz bir lezzet katar. Fırında pişen yemeklerin lezzetini artırmak için de zeytinyağı kullanabiliriz.

Fırında sebze yemeklerinde Naturel Sızma Zeytinyağı kullanabiliriz. Ancak zeytinyağının yoğun aromasını, zeytinyağının keskin tadını fırında sebze yemeklerimizde de almak istiyorsak Sızma Zeytinyağını tercih edebiliriz. Fırında etli yemeklerimizde etin yağlılık durumuna göre Naturel Sızma Zeytinyağı ya da Sızma Zeytinyağını kullanabiliriz.

-Kızartmalarda Zeytinyağı kullanılır mı?

Kızartmalarda da zeytinyağından gelen sağlık ve lezzetten faydalanabiliriz. Özellikle Sızma Zeytinyağını  ile güvenle kızartma yapabiliriz.  Zeytinyağının duman noktası 160?’dir.  Kızartmada yiyeceğin yağın içerisinde kızartılması işleminde 150 ? sıcaklığa ihtiyaç duyulur. Zeytinyağının dumanlama noktası daha yüksek olduğu için de güvenle kızartmalarımızı 

Sızma Zeytinyağında yapabiliriz. Zeytinyağı ısıya dayanıklıdır, zeytinyağının yanma derecesi 250 derecedir. Isıya en dayanıklı yağ zeytinyağıdır. Zeytinyağında daha düşük ısılarda bile duman görürüz ama bunun hiçbir zararı yoktur.  Sebzelerimiz, beyaz ve kırmızı etlerimizi gönül rahatlığıyla zeytinyağında kızartabiliriz.

Kek, kurabiye, kanape. tatlı  gibi hamur işlerinde de, özellikle de börek ve çöreklerimizde gönül rahatlığıyla zeytinyağı kullanabiliriz. Naturel Sızma Zeytinyağı bunlar için en doğru tercihtir.

Kızarmış ekmeklerin üzerine sarımsak sürüp ya da baharat gezdirip Sızma Zeytinyağı gezdirebiliriz.

Limon ya da sirke gibi sulu maddeleri önce bir kavanoz içerisinde Sızma Zeytinyağı ile birlikte çalkalamak ve  Zeytinyağı sayesinde bütün malzemeler birleşerek oluşan kıvamlı karışımı salata sosu olarak salatalarımızda kullanabiliriz.

Pizzayı fırından çıkardıktan sonra üzerine Sızma Zeytinyağı sürebiliriz.

Biber salçası ya da domates salçası gibi evde hazırladığınız yiyeceklerin üzerine herhangi tür zeytinyağı dökerek küflenmeden uzun süre bozulmamalarını sağlayabiliriz.

Etiketler: zeytinyağı, natürel sızma, natürel birinci
Mayıs 16, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR